Felnőttképzés

Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása


A munkahelykeresést, a munkához, valamint megfelelő munkaerőhöz jutást, továbbá a munkahely megtartását munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtásával is elősegítjük.

A szolgáltatásokat az álláskeresők számára nyújtjuk.

 

 

Munkaerő-piaci szolgáltatás tekintetében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

 

Szolgáltatás megnevezése

Megvalósulási forma

Egyéni álláskeresési tanácsadás

egyéni

Álláskeresési technikák oktatása

csoportos

Egyéni munkatanácsadás

egyéni

Reintegráló csoportos foglalkozás

csoportos

Pályatanácsadás

egyéni

Rehabilitációs tanácsadás

egyéni

 

A munkatanácsadás célja az elhelyezkedését akadályozó körülmények feltárása, valamint az azok megszüntetésére, a sikeres elhelyezkedés megvalósítására irányuló terv kidolgozása.

 

A pályatanácsadás célja a pályaválasztásnak, pályamódosításnak elősegítése, és a személy érdeklődésének, képességének, személyiségének és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő pályaterv kialakítása.

  • A pályaválasztási tanácsadás elősegíti a pályaválasztási döntés meghozatalát, valamint a munkaerő-piaci keresletnek megfelelő képzési lehetőség kiválasztását.
  • A pályamódosítási tanácsadás segítséget nyújt új képzési irány vagy foglalkozás megtalálásához olyan személy számára, akinek a szakmai képzettsége a személyiségének, képességének, valamint a munkaerő-piaci keresletnek nem felel meg.

Az álláskeresési tanácsadás célja azok elhelyezkedésének elősegítése, akik munkát akarnak vállalni, de nem rendelkeznek az álláskereséshez szükséges ismeretekkel.

Az álláskeresési tanácsadás formái:

  • egyéni álláskeresési tanácsadás,
  • álláskeresési technikák oktatása,

A rehabilitációs tanácsadás célja, hogy elősegítse a foglalkozási rehabilitáció irányának meghatározását, olyan megváltozott munkaképességű személyek számára, akik képzettségi szintjüknek megfelelő munkakörbe nem közvetíthetők.


Érdeklődni lehet a Váci Mihály Kulturális Központ 201-es irodájában.
 

Álláskeresés pályakezdőknek: Kattintson ide a letöltéshez!

Álláskeresési tréning nem csak pályakezdőknek: Kattintson ide a letöltéshez!